ИЗСЛЕДВАНИЯ НА ВОДАТА

И АНАЛИЗ НА РЕЗУЛТАТИТЕ

Пречистващ воден енергетизатор

*****************
В случай, че сте попаднали директно на тази страница, без да знаете за какво става въпрос, моля прочетете първо тази страница от сайта ми
*****************************
   След десетки експерименти с различни профили, дължини, диаметри, брой витки и други променливи, навлизайки и разбирайки динамиката и енергетиката на завихрената вода, смятам, че достигнах до максимума, който е възможен при минимален обем и дължина на тръбите.
  
******************************
 
Резултати от изследвания на водата от тръбите
Тук ще публикувам всички резултати, които се направят във времето

Резултати от тръби като на снимката - последен вариант за сега - от януари 2014
Тръби 01.2014

Изследвания на 16.01.2014
Температура на изпитване 22 градуса.

Първите цифри - контролна проба на вода от същото място. Вторите - вода, преминала през тръбите.

рН
контрола.....7,84  тръби.........7,85

Твърдост
контрола.....11,1  тръби.........10,4 мге/л

В немски градуси
контрола.....31,08  тръби.........29,1

Повърхностно напрежение
контрола.....72,0  тръби.........68,2 милиN/м

Единственото, което знам е, че пробата е взета 18 часа преди изследванията.
Тръбата е била сложена само на тръбата на топлата вода.
Не знам с каква сила е била пусната водата.

Ето и част от това, което ми изпрати като обяснения Валентин:

"Колкото по-ниско е повърхностното напрежение, толкова водата е по-добър разтворител
По справочник водата има постоянно повърхностно.напрежение,.което зависи единствено от температурата и.
20 градуса....72,75
30..............71,97
40..............69,56
50..............67,91
60..............66,18
100.............58,80"

Хиляди благодарности за изследването, Валентине!********************************

Изследвания на 23.01.2014
Ново изследване в същата лаборатория, но с тръби, включени на място
и друг уред за повърхностно напрежение

Лабораторния уред е на принципа на везна с пръстен,потопен в чаша с изследвана течност.Всичко е механично и просто.Прави се по стандарт,но освен от стандарта резултатите зависят и от опита и знанията на човека. Работи не с електронна точност до стотната,а +- 0,5 единици. Направени са по 5 проби за всеки вид вода

Дестилирана вода

71 - 72 ед

Чешмяна вода

71-72 отклонения +-1

Вода след тръбата
заспа на 59 ед

От таблица от справочник при 20 градуса нормалната вода има 72,25 ,а при 100 градуса 58,85 ед.
Резултатите имат повторяемост.

 рН
8,10 преди тръбата, 7,97 след тръбата

"Такава вода ще има по-малки загуби от триене по тръбопроводите.За пожарната е идеална-с по-добър гасителен ефект без добавка на ПАВ.С една дума -за всичко е по-добра.""Водата си остава същата като химия - водород и кислород,но става промяна в структурата и /а оттам и в качествата и/ - нещо подобно на графита и диаманта. Освен за здравето на човека, това структуриране ще има голямо значение и при гледане на животни и растения, в промишлеността ще дава големи икономии на вода." - Това са коментари на Валентин Хвърчилков
Алкалност на водата -рН

първо изследване
7,84 - 7,85
При тези изследвания реално може да се каже, че промяна няма. Една стотна е нищо.
Преди доста време успях да направя проба за алкалността, която даде доста по-голяма промяна към алкалност. Вярно, че пробата беше от студена вода и изследвана веднага, но тези изследвания показват друго, а сега разглеждам тях. Така че според тези резултати - промяна няма.

второ изследване
8,10 - 7,97
Тук има промяна, но е доста малка

Твърдост

11,1 - 10,4 мге/л

В немски градуси
31,08 - 29,1
"Твърда вода е вода с високо съдържание на минерали, обикновено калциеви и магнезиеви (Mg2+) йони, и в някои случаи други разтворени елементи като бикарбонати и сулфати. Противоположното понятие е мека вода - вода с ниско минерално съдържание."
"Съществуват различни измерителни скали, които се използват за описанието на твърдостта на водата в различен контекст.
mmol/l
mg/l
Различни видове "градуси":
Немски градус - Deutsche Härte (Немска твърдост) (°dH) Френски градус - French degrees (°f) Английски градус - Clark degrees (°Clark)/English degrees (°E) където 1°Clark се определя като 1 грейн (америк.; англ.)(64.8 mg) калциев карбонат за 1 галон (4.55 l) вода Американски градус Градус на общата твърдост"

"Временната твърдост се причинява от комбинация на калциеви йони и бикарбонатни йони във водата. Тя може да се отстрани чрез кипене.
Постоянната твърдост е твърдост (минерално съдържание), което не може да се отстрани чрез кипене. Тя обикновено се дължи на присъствието на калциеви и магнезиеви сулфати и/или хлориди във водата. Въпреки наименованието си, постоянната твърдост може да бъде премахната, например чрез омекотител за вода."

Това вече е интересно като резултат.
Без кипене и добавяне на омекотители водата показва понижена твърдост.
И колкото е по-голям дебита на преминаващата вода през тръбите, толкова тази промяна е по-голяма. Водата става по-"мека".

Повърхностно напрежение

първо изследване
72,0 - 68,2 милиN/м

Водата, преминала през тръбите е с повърхностно напрежение при 22 градуса като на вода, загрята до около 45 - 48 градуса

Напълно сигурен съм, че ако пробата беше веднага тествана, този резултат щеше да е много по-различен! С времето енергетизирането на водата се отдава в околното пространство.

второ изследване
72 - 59

Тук вече изследваната вода с температура 22 градуса показва повърхностно напрежение, което отговаря на кипяща вода - 100 градуса!Ето тук вече е най-интересното!  : )

*********************************************************************

В крайна сметка официалната наука приема, че това е показател, зависещ единствено от температурата на водата!
Има си и таблица - зависимост на повърхностно напрежение спрямо температурата и. 
...Е да - ама не! 


А ето и моето разбиране: 
Повърхностното напрежение отразява енергийната стойност на веществата!
Колкото е по-висок енергийния потенциал (измерен радиестезично, че учените си нямат уреди за такива измервания  ), толкова атомите и молекулите на дадения материал или флуид са по-подвижни. От това се променя и "повърхностното напрежение", което вече е измерима стойност със съществуващи уреди. 

Клетките на човешкото тяло се нуждаят неистово от вода, за да могат да функционират. Колкото водата, която се пие и получава от тялото е с по-висок енергиен потенциал, а съответно с по-ниска стойност на повърхностното напрежение, толкова по-малко енергия е необходима на клетката, за да я усвои! И тъй като тялото разполага с определен енергиен потенциал, то и възможността на всяка клетка да отдаде някаква енергия, за да употреби водната молекула е ограничена! Затова идват и проблемите при стареенето и боледуването! По-малък енергиен потенциал на тялото - по-малко енергия - намалена възможност за усвояване на водата и употребата и!
...И затворения кръг е готов!
******************************************
Тази именно промяна на водата, преминала през тръбите е най-ценната!
Водата е високо енергетизирана и е с малко повърхностно напрежение. Поради тази причина тялото с минимална енергия я усвоява и се възстановява, защото порочния кръг е разкъсан! То вече може да получи нужната му вода за правилната работа на всяка своя молекула!

Именно това обяснява и много бързото хидратиране на кожата при къпане с такава вода, и доброто настроение и самочувствие след къпане, и цялостното възстановяване на организма след няколко месечно използване на такава вода - за къпане и пиене (дори на костната система)
*****************************************
Ето това показват тези цифрички от тези изследвания!

**********************
И още малко допълнение 
Колкото е по-ниска стойността на повърхностното напрежение на водата, толкова по-добър разтворител става тя. (Затова прането на висока температура се препоръчва за високо замърсени тъкани, не заради друго  - просто нагрятата вода пере тогава, а не перилния препарат  . Затова, когато се пие топла вода, се отслабва - тя разтваря мазнините  ) А както е известно, водата е най-добрия разтворител на Земята към всичко.

И въз основа на написаното сега вече всеки може да разбере какво има предвид Виктор Шаубергер с понятието си "температура" и го ползва постоянно, което като понятие е различно от общоприетата "температура". 
Това за него означава именно висока подвижност на атомите на материала (флуида), т.е. енергетизация, която не се дължи на общоприетото температурно покачване, а на енергетизиране с добавяне на оргонна компонента.
...А температурата, такава, каквато я разбираме днес, е само частен случай. При нея имаме по-висока подвижност на атомите, благодарение на външно въздействие, а не на вътрешни оргонни преобразувания и добавяния.

Ако имате въпроси за нещо - задавайте ги тук: http://www.styleglassbg.com/wordpress/?page_id=1304
Ще ви отговоря : )

Ако пък искате да ви направя - напишете ми или се свържете с мен.
philip123@abv.bg     0889 225 645

Обратно към http://fenix.styleglassbg.com/izvorna_voda/
Към основната страница на този сайт: http://fenix.styleglassbg.com/
Към основната страница на блога ми: http://www.styleglassbg.com/wordpress/