ВОДА

     Водата...
     До толкова сме свикнали с нея и сме приели видимите и свойства за нещо нормално, че не си даваме сметка какво уникално вещество в Природата е тя.
    Реално присъства във всичко околно в някое от многото си състояния. Днешните учени постоянно откриват все нови и нови нейни свойства. А древните и съвременни знаещи просто използват уникалността и. Тя е физическото вещество с най-близки свойства до тези на енергията, съставяща всичко около нас.
    Няма област от науката, в която водата да не се изследва днес. Биолози, физици, химици постоянно съобщават за нови свои "открития", свързани с водата:
  • "памет"
  • "непознати" агрегатни състояния
  • "неподозирани" свойства
  • "странни" гранични взаимодействия

    Слагам кавички, защото почти всички от тези "непознати, неподозирани и странни" нейни способности са били използвани в древността, ползват се и днес от хората, които не отхвърлят без замисляне знанията и опита на предшествениците си.

    Да се опитаме ли да си представим какво би представлявал нашия свят без водата?
    - Просто няма да съществува! - Съгласни сте, нали?!

    Външната обвивка на планетата ни съдържа огромно количество вода във вид на пара - отделни водни молекули.
    Повърхността на планетата в по-голямата си част също е вода - във вид на течност.
    Растенията, животните, хората - всички ние - се състоим от над 70% вода. Всяка наша молекула е обградена от водна мембрана.
    . . . . .

    Мога да говоря много за водата, но всичко е казано на едно или друго място.
    Това, което искам задължително да кажа е - Пийте вода! Ако го правите, то 90 % от здравословните ви проблеми няма да съществуват. Но задължително ВОДА, а не сокчета, чайове и други течности, защото те НЕ СА ВОДА.


Основна страница на сайта