Публикации в тази страница:
1 "Промяната" -  мое писание отпреди доста години

Допълнение от 08.11.2012 :
2  Изявления на японската принцесаТ
3 Текст на оракул от Шамбала (мой превод)

Допълнение от 19.11.2012
4 За 21.12.2012 - Какво е възможно да се случи според мен

Допълнение от 30.12.2012
5 Промяната 2012 - такава, каквато е!



ПРОМЯНАТА

    Приблизително от 1990 година започна Промяна. Някои я наричат епоха на Водолея, други – ера на духовното. За трети тази Промяна е толкова съществена - 2012 г., че я определят като край на света. Наистина е край на света – такъв, какъвто е бил до около 1990.
 
    До това време тялото имаше превес над мисълта. Неговите нужди и потребности бяха водещото. Неговата енергия беше по-висока от тази на мисълта. Промяна над действителността, в така наречения физически свят, можеха да постигнат малцина – специално обучавани за това. Едно време са ги наричали шамани или знахари. В средновековието – магьосници. Сега ги наричаме екстрасенси.
 
    Колкото повече се приближаваме до „ерата на Водолея” толкова повече се увеличават хората с такива възможности. И това е съвсем естествено. Защото именно това е Промяната.

    В какво се състои тя?
 – Превес на енергията на силата на мисълта над силата на енергията на физическия свят.

    Ако до преди двадесетина години с действие или бездействие си нарушавал баланса на енергията като цяло, последиците лично за тебе се проявяваха в следващото сливане на твоята същност с физическия свят. Или иначе казано – при следващото ти раждане. Затова и е толкова разпространено все още разбирането за карма или съдба.

    Какво става сега?
– В момента енергийната реакция, проявяваща се във физическия ни свят, следваща от всяка мисъл е в рамките на максимум половин година. И това време все повече намалява.

    Какво означава това за всеки от нас?
 – Ами много просто - каквото помислим – това става. И ще става, и ще се случва все по-бързо.


    За да помогна на тези, които желаят – ще опиша съвсем накратко какво е човек, какво е душа и принципите, на които е подчинен нашия физически свят. Всъщност всичко това е описано много отдавна. Сега ще го кажа със съвременни думи.


    Всичко в този свят е много просто устроено.

    Всички религии са единодушни в основата си – човека е  тяло, дух и душа. Първите две съставни ги притежава всяко живо същество, включително и растенията. Ние се различаваме от тях единствено по допълнението „душа”.

    Какво представлява тя?
– Обособена, осъзната енергийна същност, неразривно свързана в едно цяло с всички останали подобни на нея. Частица от цялостното енергийно поле, което наричаме с най-различни имена или с общите – бог, творец, създател. Всички религии твърдят истината – бога е във всеки от нас. Незнайно защо обаче почти никой не приема това дословно – точно както е и казано. Реалността обаче е точно такава. Всичките твърдят – обърни се навътре, към себе си, за да откриеш бога. И пак почти никой не чува. В никое от двете твърдения няма религия – това е самата истина за нашата човешка същност. А всъщност – за това, какво сме самите ние.

    Това сме хората – осъзнати енергийни същности, съставни части на едно цяло.
    Когато „умираме” всъщност се връщаме към основната си енергийна природа. И в тази ни същност след всяко следващо пребиваване в тяло има повече енергия от предишния път, благодарение на чувствата, които сме изпитвали по време на „живота” си. Това е една от основните цели на това „физическо” съществуване.

    А какво представляваме, усещаме, знаем по времето, когато не сме в тяло? – Има няколко основни разлики. Първата е – категорията време не съществува. Втората е – осъзнаваме себе си, помним всичко от всичките си физически съществувания, осъзнаваме и единността си с цялото. Третото е, че не съществуват чувства. Четвърто – по някакъв начин успяваме в един и същи момент да възприемем и осъзнаем мислите на всеки един физически съществуващ в момента човек. Можем да се свързваме също така с всеки един „физически” човек, както и да повлияваме на решенията му, но само в случай, че решението му какво да направи точно в този момент е на „кантар” (лично аз наричам това – побутване). Можем да се свързваме и с всички, достигнали осъзнаването за енергийната си (духовна) същност, но реално почти не се изпитва потребност за такова вмешателство. Не можем да бъдем отново в тяло, докато има „физически” хора, които ни мислят като „мъртви”. Това е бариера, която може да бъде безпрепятствено преодоляна единствено от по-напредналите енергийни същности.

От казаното тук изниква един основен въпрос за времето на физическото ни съществуване:
 - Щом за всички мислите стават все по-действени, каква е идеята човек да се стреми към духовност в живота си?
Отговорът се крие отново в естествената ни енергийна същност.

Хората се делят на три типа - "Добър за себе си",  "Добър за околните","Самосъжаляващ се".

Какво означава всъщност това?

- Добър за околните - Да правиш живота на хората около себе си по-лесен и по-приятен.
- Добър за себе си - Да правиш своя живот лек и приятен без съобразяване с околните.
- Самосъжаляващ се - откъснат от реалността, нетърсещ промяна.

В живота си човек се люшка постоянно между тези три категории.
Въпроса е: - Към коя от трите ще може да се причисли в края на сегашния си физически живот?
Реално няма никой и нищо, което при преминаването от физическо съществуване към енергийна същност, да слага нещата на някакъв кантар, който да определя - ти си добър, - а ти си лош.
Всичко отново е въпрос на достигнато енергийно ниво.

Какво означава това?

- Хората, енергийните същности, които в течение на физическия си живот увеличават енергийния си потенциал (а с това и потенциала на цялото) имат приоритет при избора за нов живот, в ново физическо тяло, както и по-голяма свобода на действие в енергийния свят.

- При тези пък, които са намалили енергийния си потенциал, възможността за избор е нулева. Те се сливат с тяло, което в най-общия случай ще живее в мизерия и нищета.

- Тези, които не са увеличили или намалили потенциала си, се сливат с физическо тяло, което поради спецификата на мястото, където ще живее, както и на хората, които вече са около него ще има приблизително същия живот като предидущия си.

Какво всъщност обуславя покачването или намаляването на енергийния баланс по време на физическия живот?

- Една проста думичка - ДОБРОТА!

Всяко действие, събуждащо благодарност в човека срещу теб, предизвиква енергиен резонанс между двамата, което умножава вложената енергия. Именно това резонансно усилване увеличава енергийния потенциал на предизвикалия го, както и на цялостното, общото енергийно поле!

И обратното. Когато независимо по какъв начин нараниш някого, предизвиканият от това дисонанс намалява както твоята, така и общата енергия. Но тук се намесва още нещо. Ако си наранил "знаещ" той няма да отговори на това с обида, при която се задейства дисонанса, а ще понесе обидата или нараняването без отговор, с което вложената от теб енергия се запазва за цялото, като преминава в наранения.

Това е всичко! - Просто и ясно, както всичко около нас.




      За какво изписах всичко това?
-    Да помогна на тези, които са близо до осъзнаването и им трябва само едно „побутване”, за да станат знаещи и можещи.
-    Да напомня, че всичко в живота ни зависи от нас.
-    Да наблегна на това, че Промяната, която тече с пълна сила, води до това, че енергията на мисълта вече е такава, че задейства веднага промени на физическо ниво.
-    И за да мога да напиша накрая – играйте с мисълта си, обучавайте я с игри така, че да можете да я контролирате ВИЕ, а не да Ви води ТЯ. Това е много важно за бъдещето на всички ни.



Филип Апостолов

********************************************************************************

ИЗЯВЛЕНИЕ НА ЯПОНСКАТА ПРИНЦЕСА КАОРУ НАКАМАРУ
ЗА ПЛАНЕТАРНИТЕ ПРОМЕНИ ПРЕЗ 2012





***************************************************************************************

«Оракул Шамбалы» сообщил НАСА о
прохождении Земли через «нулевую полосу» 21 декабря 2012

"Оракула на Шамбала" е съобщил на НАСА за
преминаването на Земята през "нулевата линия (лента) на 21 декември 2012
!!!След текста - задължителни пояснения от мен!!!
1.    Осень и зима 2012/2013 в Тибете и всём северном полушарии будут теплые. С 21.12.2012 Земля, вместе с солнечной системой,             возможно, начнет проходить через галактическую «нулевую полосу». Это состояние пространства, где гасятся и не могут       распространяться никакие энергии, где отсутствуют электромагнитные поля у всех объектов.
 
1.превод
 Есента и зимата на 2012/2013 година в Тибет и в цялото северно полукълбо ще бъдат топли. От 21.12.2012 Земята, заедно със Слънчевата система е възможно да започне преминаването си през галактическата „нулева линия (лента)”. Това е състояние на пространството, където изчезват и не могат да се разпространяват никакви енергии, където отсъстват електромагнитни полета при всички обекти.

2.     Практически на всей Земле, за несколько минут около 10 утра по Московскому времени 21.12.2012 наступит полная темнота и тишина. Никакой свет, электричество, связь, даже звуки, не смогут существовать.

2.превод
Практически на цялата Земя, няколко минути преди 08 часа сутринта българско време на 21.12.2012 ще настъпи пълна тъмнина и тишина. Никаква светлина, електричество, свързване, даже и звуци , не могат да съществуват.

3.    Эта темнота будет сопровождаться космическими всполохами, иллюзорными вспышками света, и продлится несколько дней, примерно три-четыре. Пугаться и волноваться не надо.

3.превод
Тази тъмнина ще се съпровожда от космически слаби избухвания, илюзорни светлинни просветвания и ще продължи няколко дни, примерно три или четири. Не трябва да се плашим и вълнуваме.

4.     Затем свет солнца опять появятся. Мир опять станет виден. Животные Земли заранее почувствуют приход «космической темноты» и запрячутся в норы. Люди в городах не почувствуют, поэтому будут жертвы и сумасшествия. Может погибнуть 10% населения Земли.

4.превод
След това светлината на Слънцето отново ще се появи. Светът отново ще стане видим. Животните по Земята ще почувстват по-рано идването на „космическата тъмнина” и ще се скрият в дупки. Хората в градовете няма да разберат и затова ще има жертви и загуба на разсъдък. Може да загине 10 % от населението на Земята.

5.    Вам нужно заранее подготовиться к этой смене циклов, доделать все дела этого 2012 года, не завязывать новых, отдать долги.

5.превод
Ще е нужно по-рано да се подготвите за тази смяна на циклите, да довършите започнатото, да не започвате нови начинания, да върнете „дълговете” си.

6.    20.12.2012 взять своих детей, все документы, наличные деньги, и выехать из городов на природу. Подготовить запас продуктов на 2 месяца, поскольку электросети будут восстанавливаться долго. Надо иметь в доме запас воды, дров для отопления и свечей для освещения. Нужно иметь в доме печку, поскольку электричество с 21.12.2012 перестанет течь по проводам. Связь и телевидение отключится. В течение «дней темноты» завесить окна темным, не смотреть в них, не верить своим глазам и ушам, не выходить на улицу, лучше медитировать, молиться и укреплять себя, лечь спать. Если будет необходимо выйти на улицу, далеко выходить нельзя, можно потеряться, поскольку, из-за отсутствия света от объектов потеряется полная ориентация и не будет видно даже собственной руки. Пугаться этого не надо.

6.превод
На 20.12.2012 вземете децата си, всички документи, наличните пари и се изнесете от градовете в природата. Пригответе запас от продукти за 2 месеца, защото електромрежата ще я възстановяват дълго. Трябва да имате в дома си запас от вода, дърва за отопление и свещи за осветление. Трябва да имате в дома си печка, защото от 21.12.2012 ще престане да захранва  проводниците. Връзките и телевизията ще прекъснат. По време на „дните на тъмнина” закрийте прозорците, не гледайте в тях, не вярвайте на очите и ушите си, не излизайте на улицата, по-добре медитирайте, молете се и за да се възстановите, легнете да спите. Ако е необходимо да се излезе на улицата, не отивайте далече - може да се изгубите, защото заради отсъствието на светлина от обектите се губи ориентация, а и няма да виждате дори собствената си ръка. Не трябва да се плашите от това.

7.    После появления света не спешите возвращаться в города, лучше до весны пожить на природе. Полный выход Земли из «нулевой полосы» ожидается примерно 7 февраля 2013 года. Произойдет частичное восстановление электроснабжения, транспортного сообщения. К концу марта мир восстановится полностью и опять начнут летать самолеты и ездить поезда.

7.превод
След появяването на светлината не бързайте да се връщате в града, по-добре до пролетта поживейте в природата. Пълното излизане на Земята от „нулевата линия (лента)” се очаква около 7 февруари 2013 година. Ще има частично възстановяване на електро захранването и транспорта. Към края на март светът ще се възстанови напълно и отново ще започнат да летят самолети и да вървят влакове.

8.    Государства Земли уже получили предупреждения о «нулевой полосе» из разных источников, но помочь своим гражданам не смогут или не захотят. Системы гражданской обороны и эвакуации не сработают из-за отсутствия света, связи, электричества, транспорта. Надейтесь только на себя.

8.превод
Държавите на Земята вече са получили предупреждения за „нулевата линия (лента)” от различни източници, но няма да могат или няма да поискат да помогнат на гражданите си. Системите за гражданска защита и евакуация няма да сработят поради отсъствието на светлина, електричество и транспорт. Надявайте се единствено на себе си.

9.    После прохождения Земли через «Галактическую нулевую полосу» мировоззрение и жизнь людей очистится и станет более духовной. Люди будут больше думать о вечных ценностях.

9.превод
След преминаването на Земята през „галактическата нулева линия (лента)” възприемането на света и живота на хората ще станат по-духовни. Хората ще мислят повече за вечните ценности.
Длъжен съм да кажа, че търсих дълго първичен оригинал на този текст.
Първото му появяване, което намерих е именно в статията, която съм превел:
http://earth-chronicles.ru/news/2012-10-31-33605
Това ми дава основание да се съмнявам в истинността му.
Все пак реших да го публикувам в сайта си, защото се припокрива с информация от различни източници.
Най- малкото в него има съвсем практични съвети, които лично аз одобрявам.
Всеки е свободен да приема или не тази информация.
Аз лично не успях да открия нищо съществено за "оракул на Шамбала",
още повече, че в съвременната ни реалност такава  общопризната област не съществува.


*********************************************************************************

За 21.12.2012 г.

Какво е възможно да се случи според мен

   Първо искам да подчертая. Няма сигурност, че пикът на промените, които стават със Слънчевата система, ще бъде на тази дата. Основание за точното споменаване на 21 декември тази година е единствено календара на маите. В него със сигурност не се говори за край и свършек на света, а единствено за край на един цикъл и започване на нов. За същото – завършване на една епоха и започване на друга по това време, но без точна дата, е писано и във ведите. За също такъв цикъл като продължителност се говори и в шумерските глинени плочки. По данни на НАСА на 21 декември, Слънцето ще бъде на 6,6 градуса северно от центъра на галактиката ни, гледано от Земята. Написали са, че по това време между слънчевата система и центъра на галактиката ни, ще се намира голям облак от космически прах. http://www.nasa.gov/topics/earth/features/2012-alignment.html
   Изхождайки от това, че приблизително от 1990 година има наистина видими и осезаеми промени във физическия ни свят, нормално е да се смята, че настоящите години са епоха на промени. Не само при Слънцето и планетите, а и при човека. Факт е, че хората, които чувстват, усещат и са “духовно” настроени, се увеличават с всяка изминала година. Технологичното развитие също върви с невероятна скорост. Откъдето и да погледнем, светът се променя.
   Какво би могло наистина да се случи?
   Изхождайки от знанията и информацията, която имам, ще опитам накратко и ясно да обясня нещата, които се случват, откъм физическата и природната им страна.
   По същия начин, както Земята обикаля около Слънцето, така и то, заедно с всички планети от ситемата, обикаля около центъра на галактиката ни.
Както на Земята влияят положителните и отрицателни полета, през които тя преминава и които са генерирани от Слънцето ни, така и Слънчевата система като цяло, при движението си преминава през различни енергийни области, излъчвани от центъра на галактиката ни. Вече има много научни доказателства, че Слънчевата система е навлязла в много по-силно енергийно поле, отколкото то е било в началото на космическите измервания. Какви са промените, можете да видите в страницата “Промените в Слънчевата система и Земята” от блога ми "Новини за Земята, Слънчевата система и човека".
   Последните достижения на квантовата физика ни дават основата, за да разберем какво всъщност се случва и ще се случи.
   Вече се знае, че всички атоми и елементарни частици, съставящи физическия ни свят, постоянно прескачат от състояние “частица” в състояние “вълна” и обратно. Това става постоянно и с много висока честота.
   Какво се получава, когато тези частици получат допълнителна външна за системата енергия? – Ами остават за по-дълго време в състояние “вълна”.
   До какво води това? – До намаляване теглото на обектите и промяна на физическите характеристики.
   Вече знаем, че в наши дни Слънчевата система получава много повече външна, допълнителна енергия отколкото досега. Очаква се тя да продължава да нараства. Това води физическия ни свят до по-високо енергийно състояние на изграждащите го частици.
   Какво означава това за нас и Земята?
   Сигурно всеки от вас е бил на място, за което е известно, че е силно енергийно. Обикновено това са места, на които са построени светилища, оброчища и съвременни “духовни” места. Това, което сте чувствали, докато сте били там, донякъде е подобно, но по-слабо от това, което евентуално ще усетите във времето, за което става въпрос.
   Но също така има и високоенергийни места на Земята, които са разположени над големи водни площи (океани). Заради свойствата на водата там действието на по-високите енергии е променено (по-мощно). При нормални условия – няма никакви технически проблеми, но стига да има повишаване на енергията (от слънчеви изригвания, земетресения или други източници) и се започват “странни” събития. Реално причината е, че голяма част от елементарните частици, съставящи даден обект и попаднал във високоенергийна зона, преминават за по-дълго във вълново състояние, заради външно добавената висока енергия. Това води до ненормални показания на всички уреди, използвани за навигация. В същото време вече и нищо не изглежда същото, както преди. Наблюдателят вижда познатите неща по непознат начин. Околния свят е обгърнат от нещо като мъгла и има непознати светлинни отблясъци, познатите звуци изчезват, а когато някой около теб или ти говорите, то е като на забавен каданс и звучи “кухо”. Понякога има и ефект на преместване във времето, но за това са нужни по-високи енергии, огромно преместване в пространството на обекта или други специфични фактори.
   Това би могло да се случи и сега, ако достигащата Земята енергия е с много висок интензитет.
   Ами – това е в общи линии това, което би се случило при още увеличаване на енергията, идваща от космическото пространство.
   Има естествено и други аспекти. Знаем, че при много силни слънчеви изригвания има опасност за всичко, което ползва електричество. Индуцирания от високата енергия ток изгаря и разваля устройства, които в момента са включени и работят. Хубавото е, че вече от няколко години има световна мрежа за следене на достигащата Земята енергия и ранно предупреждение на всички електро произвеждащи и пренасящи мрежи. В случай, че те се изключат преди високата енергия да достигне Земята, то нищо от тяхната структура няма да пострада. Надявам се, че такива системи за бързо аварийно изключване имат и ядрените електроцентрали.
   Ако бъдат взети своевременни мерки за изключването на всички електро мощности, то няма да има никакъв проблем след спадане силата на енергията, достигаща Земята, те да бъдат въведени отново в експлоатация. Все пак едно е три дни да няма ток с всички произтичащи от това последствия, а съвсем друго – да се възстановява повредено и разрушено електрооборудване.
   И което е важно за всеки от нас:
   - Ако наистина тръгне да се случва нещо подобно, то животните ще реагират поне ден предварително. По неизвестен  ; )  начин те предусещат всичко и вземат необходимите мерки. Така че – наблюдавайте ги.  : )
   - В случай, че разберете, че се случва нещо като описаното – много е важно да запазите спокойствие. Колкото е по-стабилна една система в такава ситуация, толкова по-малко се влияе от околната енергия. (Спокойствието осигурява стабилност и ниска енергия на мозъчните вълни. Нужна е много по-висока външна енергия, за да преминат частиците, изграждащи мозъка, в състояние “вълна”.) Колкото повече се притеснявате, тормозите и мислите за какви ли не глупости, които не зависят от вас, толкова по-трудно ще преминете през този период. Пак ще го преминете, но с цената на много по-силни изживявания и преживявания. Вашият възбуден мозък е с висока вътрешна енергия и е много по-лесно да бъде нарушено равновесието му. Това ще доведе до повече необичайни и по-силни сетивни възприятия.
   - Предполагам, че данните в реално време, които давам в този блог, също ще покажат вдигане на енергията предварително (неутронни монитори за космическите лъчи и данни за енергийните частици, достигащи до нас от Слънцето).
   И още нещо. Според съвременните учени, Слънчевата система прави една обиколка около галактиката за около 250 милиона години. Това според съвременните разбирания за образуването на Земята, означава, че тя вече 18 пъти е преминавала през това място в галактиката, на което се намираме сега. Смята се, че животът на Земята е възникнал преди около 3,5 милиарда години. Това пък означава, че от тогава до сега е преминавала през това място 14 пъти. Казвам го, за да е ясно, че Земята и Слънчевата система се срещат с тези условия не за първи път, а със сигурност не и за последен.
   По-обстойни обяснения на известна част от написаното тук, можете да намерите в книгата “Енергийното поле на Вселената и трансформацията на човешкото съзнание” от Дейвид Уилкок.

Филип Апостолов

**************************************************************************************




Промяната 2012 – такава, каквато е!
Статията съм я писал за блога ми, затова на места има линкове към предишни постове


Всеки, по един или друг начин очакваше да види какво ще се случи около 21.12.2012 година. Нищо необичайно и видимо не донесе тази дата и дните около нея.

Но така ли е наистина? Нищо ли не се случи?

Отговора на тези въпроси, пречупен през физическите измервания, които са достъпни за всеки човек в реално време е един. – Случи се и продължава да се случва! И не започна от 21.12.2012, а започна от края на миналия месец и продължава и до днес!

Понеже не обичам да съм голословен – ето ви и доказателствата:

Ще започна от по-далече. Винаги съм казвал, че очевидните промени в обкръжаващия ни физически свят започнаха около деветдесетте години на миналия век (около 1990)

Във времето се натрупваха все повече данни от официалните астрономически източници – ЕСА и НАСА, които постепенно рисуваха промените, които се случват със Слънчевата система и в частност Слънцето и Земята. Ще препечатам само части от статията си “Промените в Слънчевата система” от страницата ми в блога Промените в Слънчевата система и Земята.

Слънце

От 1999 година – резки повишения на хелий и тежките частици, излъчвани от Слънцето.

Съобщение на НАСА от 2008 година – ” Повърхностните потоци на Слънцето бележат драстично забавяне.”

2008 година – НАСА – магнитното поле на Слънцето се е свило с 25% през последното десетилетие.

2009 година – НАСА – ” Това е най-тихото Слънце, което сме наблюдавали от близо век насам.”

 

Земя

Май 1998 година – НАСА – Създава се трети пръстен. Това са така наречените пояси на Ван Ален, които до този момент са били два. Новия пояс съдържа предимно йонизирани азотни, неонови и кислородни атоми.

1990 – 2000 година – в средните атмосферни слоеве на Земята, над досега съществуващия озонов слой, се създава нов такъв. Процентното увеличение на озона е 5060%.

В горните атмосферни слоеве се образува слой от хидроксилни молекули – OH.

2001 година – силни изригвания на атомен неон, аргон и ксенон, засечени в сиянието на Земята.

Атмосферата на Земята става все по-плътна.

2009 година – НАСА – през последните 35 години около полюсите се наблюдават все повече ярки нощни облаци с много по-силен блясък от преди.

От 1940 година се наблюдава значително затопляне на океаните, включително и на дълбочина под 300 метра.

Увеличава се сеизмичната активност на Земята.

Преди 1998 година е протичал процес на намаляване обиколката при екватора на Земята и увеличаване към полюсите. От тази година процесът се обръща – увеличаване при екватора и свиване при полюсите.

Март 2004 година – за първи път в историята на наблюденията е регистриран ураган в южното полукълбо.

За всички останали планети също има данни за необичайни и бързи промени, но който се интересува, може да прочете самата статия.

А сега ще ви покажа в какво наистина се състои сериозната промяна, която започна от миналия месец.

Активността на Слънцето:

Всички знаем, че максимума на 24 Слънчев цикъл трябваше да бъде 2012 – 2013 година. Какво се случва в действителност с максимума, можете да видите в предишния ми пост.

А ето какво става със слънчевата активност сега в детайли:
sun
Това е последното М изригване на Слънцето. То беше на 28 – 29.11 2012 според часовата зона. От тогава изригване със сила М НЯМА! Това не е нормално не само при максимума на цикъла, а дори и по средата му.
sun
От 19.12.2012 активността му спадна съвсем – графиката показва прекрасно почти правата, ниска линия на активността му.
sun
Това продължава и до днес.

Да видим какво се случва със земното магнитно поле! :
Kp index
Последната геомагнитна буря – над Kp5 беше на 14.11.2012.
Kpindex
Последния път, когато земната магнитосфера беше възбудена е на 17.12.2012.
Kp index
А от 22.12.2012 магнитосферата показва почти постоянно нулеви стойности.
Kp index
Това, както виждате продължава и до днес! От началото на този период няколко коронарни (коронални) дупки преминаха през геоефективни позиции. Нормалното беше геомагнитното поле да се възбуди и да има повишена активност, но това не се случи.

В същото време земните магнитни линии продължават да показват странно състояние и разположение:
magnitni linii
Сами виждате, как отворените магнитни линии (с черен цвят) са извити така, все едно им действа сила, обратна на слънчевия вятър. (Други особености съм дал в един от предишните си постове този месец.)

В същото време космическите лъчи според данните на неутронните монитори, вместо да увеличат количеството си, достигащо Земята (както е било винаги досега) се задържат на приблизително едно и също ниво. :
kosmicheski luchi
Повече за тях също можете да намерите в предишен пост от този месец.

Сигурен съм, че има още данни, които показват, че Слънчевата система в момента действително се намира в някакво особено поле от космоса, но това са данните, до които имам достъп аз. Това поле, както видяхте от данните, които ви показах, предизвиква сериозни промени в системата още от преди 1990 година, но от края на миналия месец промените са толкова забележими, че спокойно може да се каже:

Да! Слънчевата система наистина навлиза в нов цикъл от своето съществуване!

И това, както виждате не са приказки на шарлатани, измамници или религиозни фанатици, а е действителна промяна, която се отчита от инструментите на нашите земни спътници, обсерватории и учени!

И ще е смешно, ако някой все още си мисли, че Слънцето, Земята и останалите планети могат да се променят така интензивно, а ние хората да си оставаме същите.

Както се променят целите планети, така се променяме и ние.

Надявам се – към добро!

Филип Апостолов


Основна страница на сайта